Rundvlees

Rundvlees

Zuid-Amerikaans rundvlees uit landen als BraziliĆ«, ArgentiniĆ« en Uruguay is zeer geliefd in de horeca en foodservice vanwege de uitstekende smaak. De rundrassen zijn Hereford, Angus, Zebu en kruisingen daarvan. De runderen lopen vrij rond in kuddeverband en eten gras van de pampa's. Het gras zorgt voor een speciaal aroma waardoor kenners zelfs kunnen proeven waar het rund opgegroeid is. Zuid-Amerikaans rundvlees is mooi gemarmerd vlees met een evenwichtige, smakelijke en fijne structuur.

Door de extensieve wijze van veeteelt is Zuid-Amerikaans rundvlees volledig vrij van hormonen en van zeer laag rendement (kilo's vlees per rund: Zuid-Amerikaanse runderen zijn ongeveer half zo zwaar als Europese), wat de smaak enorm ten goede komt. Zuid-Amerikaans rundvlees voldoet, net als Europees rundvlees, aan alle EU normen. Vanwege de natuurlijke wijze van produceren is BSE, een ziekte die niet voorkomt.

Ons assortiment bestaat o.a.: ossehazen, babytops, contra's en rib eye's.